FENG-SHUI

Tradiţii & Obiceiuri An Nou Chinezesc 2019

POST CONTENT

 Follow us: Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Google+
Share:
by AMDAEBAK | 29 ianuarie 2019 | PHOTOGRAPHY  SOURCE
A
şa cum v-am obişnuit de ceva timp, ne-am propus să vă readucem în atenţie tradiţiile şi obiceiurile pentru noul An Chinezesc, anul MISTREŢULUI sub patronajul elementului pământ yin. Anul lunar va începe în data de 5 februarie 2019, de aceea este important să ne pregătim din timp pentru acest eveniment. Aşadar în acest articol vom prezenta pe scurt câteva din lucrurile pe care ar trebui să le facem până la data de 5 februarie 2019 pentru a întâmpina Noul An cu tot ceea ce avem nevoie pentru a obţine prosperitatea pe toate planurile. AICI  găsiţi articolul pentru semnificaţia celor 15 zile!
 
 
Reparaţiile în casă – de obicei, asiaticii încep acest proces cu aproximativ 2 luni înainte de Noul An, însă nu intraţi în panică pentru că încă aveţi timp până pe 5 februarie 2019 să o faceţi. Aceste reparaţii implică: ţevi sparte, robinete crăpate, acoperişuri şi tavane deteriorate. Scurgerile de apă întotdeauna semnifică pierdere a prosperităţii şi a veniturilor. De asemenea mai semnifică apariţia unor cheltuieli neaşteptate care vă pot stresa din punct de vedere financiar.
 
Vopsea nouă – acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă apucaţi să zugrăviţi toată casa, ci unele porţiuni de pe perete care s-au deteriorat, murdărit (mai ales atunci când există copii mici în casă sau chiar animale de companie). Este întotdeauna o idee bună să reîmprospătaţi casa prin revopsirea acestor pereţi. Vă conferă suflu nou în casă, iar energia noului an vă va aduce noroc de prosperitate întregii familii.
 
Mobilă nouă – şi în acest caz nu trebuie să vă alarmaţi că va trebui să schimbaţi toată mobila. Este de bun augur să cumpăraţi măcar o piesă de mobilier nouă (oricât de mică ar fi, dar să existe ca energie nouă în casă – ATENŢIE nu este recomandat să cumpăraţi mobilă de la magazine de antichităţi). Poate fi o măsuţă de cafea, perne de decor, canapele, dar poate fi şi un accesoriu decorativ, cu condiţia să fie nou. Tot ce este nou aduce familiei noroc de prosperitate, cu fiecare an care trece. Un alt aspect este să scoatem din living un obiect vechi sau chiar mai multe (pe care ori le putem da, ori le putem depozita într-un alt loc). Aceasta este metoda secretă a călugărilor Tibetani pentru a menţine energii favorabile în templuri, dar şi în spaţiile de locuit.
 
Mutaţi mobila sau diverse obiecte din casă – aceasta este o metodă foarte eficientă pentru a face energia să se „mişte” prin casă, astfel deblocându-se. De cele mai multe ori lăsăm pentru foarte mult timp o piesă de mobilier nemişcată, astfel că toate energiile favorabile se blochează şi simţim că ceva nu funcţionează. Atunci când facem curăţenie (dăm cu aspiratorul, ştergem praful, ştergem pe jos) mişcăm scaune, mese, obiecte etc. Nu uitaţi de piesele de mobilier amplasate în colţurile casei, acolo se acumulează cea mai multă energie yin. Lillian Too recomandă acest truc chiar şi în grădină (sau pe balcon) – mişcaţi ghivecele cu flori, instrumentele de grădinărit etc. Puteţi simţi imediat o schimbare în casă după ce mişcaţi sau mutaţi diverse obiecte din casă. Este cel mai simplu şi eficient truc Feng Shui pentru deblocarea energiilor şi dobândirea prosperităţii, mai ales în apropierea Anului Nou Chinezesc.
 
Curăţenia– Fiecare colţ al casei trebuie curăţat de praful care s-a acumulat de-a lungul anului trecut. În casă nu trebuie să mai existe energia anului de Câine, ci trebuie să pregătim casa pentru anul de Mistreţ. Este un moment prielnic pentru a arunca reviste vechi, chitanţe, facturi care nu ne mai trebuie şi toate acele obiecte care nu ne mai sunt de folos şi ocupă spaţiu. Acest proces nu face decât să vă ajute să scăpaţi de energii nebenefice, implicit de ghinioane!
 
Pat nou – Este ideal să verificaţi înainte de Noul An Chinezesc dacă patul este stricat sau dacă rama patului este deteriorată sau crăpată. Se spune că un pat stricat aduce îmbolnăviri şi obstacole în viaţă. Dacă rama patului este crăpată atunci semnifică deteriorarea sau chiar ruperea relaţiei de cuplu. Nu uitaţi să puneţi lenjerie de pat nouă în noaptea de Anul Nou.
 
Vasele sparte sau ciobite – Aveţi grijă să aruncaţi toate vasele sparte sau ciobite, în special cele din care mâncaţi zilnic. Înlocuiţi aceste vase, pahare, tacâmuri deteriorate şi înlocuiţi-le cu unele noi. Dacă mâncaţi sau beţi din aceste vase nu faceţi decât să atrageţi pierderi financiare şi ghinioane şi reprezintă un Feng Shui negativ pentru Noul An. De asemenea vă poate afecta pe plan profesional, mai ales în ascensiunea în carieră. Este de bun augur să mâncaţi şi să beţi din vase noi pentru a atrage prosperitatea şi norocul!
 
Purificarea energetică a casei - Aşa cum se obişnuieşte la noi prin arderea de tămâie şi stropirea cu apă sfinţită, în partea asiatică se foloseşte arderea de beţişoare de santal, umplerea unor boluri cu apă de şofran, dar şi clopotul tibean. Este recomandat ca în timpul acesta să se rostească rugăciuni sau mantre, care vor schimba vibraţia energetică a casei voastre, în bine. Lillian Too recomandă ca atunci când faceţi curăţirea energetică a casei să vă plimbaţi în fiecare cameră de 7 ori în sensul acelor de ceasornic şi să recitaţi mantra „NAMA SARVA TATHAGATA AVALOKITE OM SAMBHARA SAMBHARA HUM”.
 
Haine noi – Este ideal să aruncaţi hainele deteriorate pentru că nu este bine să purtaţi haine rupte, peticite etc. Hainele care sunt încă în stare bună, dar sunt vechi şi nu le mai folosiţi este recomandat să le dăruiţi. Este de bun augur să faceţi loc în dulap unor haine noi, a unor energii noi şi a noilor oportunităţi care vor veni. Puteţi să vă cumpăraţi măcar un accesoriu vestimentar nou pentru a-l purta în noaptea Anului Nou Chinezesc.
 
Bucătăria – aceasta este una dintre cele mai importante locuri din casă, locul unde se adună familia să mănânce, de aceea este recomandat să se menţină curăţenia, atât în cameră, cât şi în frigider. Aruncaţi tot ceea ce este vechi sau expirat şi cumpăraţi noi ingrediente pentru a prepara mâncarea pentru Anul Nou Chinezesc. Lillian Too recomandă ca frigiderul să fie plin cu alimente proaspete în timpul primelor 15 zile ale Noului An Chinezesc.
 
Reactualizarea remediilor Feng Shui – Ar trebui să aveţi pregătite remediile pentru anul 2019. Acestea trebuie amplasate cu 8 zile înainte de Anul Nou Chinezesc. Cine a achiziţionat amulete sau diferite remedii folosite în Feng Shui, ştie că acestea se curăţă de energiile acumulate peste an punându-se pe un pat de sare grunjoasă (neiodată, puteţi să folosiţi şi sarea Himalaya!)  lăsându-le acolo timp de 24-72 de ore. Apoi se iau şi se aşează în casă în funcţie de amprenta casei sau se păstrează în săculeţ în poşeta sau geanta voastră pentru tot anul care urmează. Lillian Too mai recomandă o modalitate de a curăţa remediile: Folosiţi petalele a 5 tipuri de flori care să reprezinte cele 5 elemente – albastru (apa), galben (pământ), verde (lemn), roşu (foc) şi alb (metal) împreună cu frunze de la o lămâie verde + o lingură de sare grunjoasă (neiodată). Puneţi aceste ingrediente într-un bol cu apă şi lăsaţi bolul pentru 10 minute la soare, după aceea puteţi folosi această apă pentru a şterge remediile cu o cârpă umedă.
 
„Tray of Togetherness” – este o tavă umplută cu 8 tipuri de gustări. Noi am pus: nuci pecan, alune de pădure, castane, migdale, sâmbure de piersică, prune, caise, nuci +mici ingoturi, dar se mai pot pune şi dulciuri. Toate acestea simbolizează abundenţă şi prosperitate. Puteţi servi invitaţii sau chiar să dăruiţi o astfel de tavă (farfurie). Pe lângă acestea puteţi pune portocale şi pomelo pentru atragerea bogăţiei şi rodii pentru fertilitate.
 
8 portocale - Cel mai drăguţ, vesel şi în acelaşi timp încărcat cu o mare beneficitate este obiceiul de a rostogoli 8 portocale pe pardoseala holului sau a livingului vostru chiar în ajunul Anului Nou. Dacă se poate, lăsaţi un copil mic (de preferat să fie băiat) să se joace cu ele şi apoi le aşezaţi într-un bol pe care îl puneţi în centrul fizic al casei unde se vor păstra timp de 15 zile. În cazul în care una dintre portocale se strică, aceasta trebuie înlocuită imediat cu alta (în bol trebuie să fie în permanenţă 8 portocale).
 
Activaţi CENTRUL casei – amplasaţi o plantă cu fructe (portocale sau lămâi), lumini, o reprezentare a apei, un cristal galben dar şi un obiect de metal. Toate aceste lucruri aparţin celor 5 elemente, iar acestea în combinaţie cu steaua anuală 8, nu fac decât să aducă prosperitate pentru întreaga familie care locuieşte în acel spaţiu.
 
Poze şi rame foto noi – un prilej minunat pentru a amplasa în casă poze noi cu familia în ipostaze fericite, dar mai ales în rame foto frumoase care să emane prosperitate. Noi am optat pentru  rame foto realizate de Lillian Too în auriu şi cu simbolul Nodul Misticsau Lotus. Însă dacă nu vă doriţi acele rame, puteţi opta pentru rame foto aurii (se găsesc în toate magazinele).
 
Cadouri excelente pentru Noul An Chinezescputeţi dărui un ghiveci cu narcise sau zambile pentru succes în carieră sau în afaceri. De asemenea puteţi trimite clienţilor fideli sau partenerilor de afaceri o pereche de pomi de lămâi sau portocale pentru prosperitate (cu siguranţă vă veţi remarca şi îi veţi impresiona). Nu uitaţi şi de plantele de jad!
 
 
 
ATENŢIONARE!
 
Ce uşi de la intrarea în casă să nu fie deschise pe 5 februarie 2019 – Prima zi a anului Chinezesc este foarte importantă, de aceea trebuie să avem grijă ce facem. Iată ce uşi nu trebuie deschise în această zi:
 
  1.  Uşile care privesc sau sunt localizate pe direcţia Nord-Est pot aduce energia nebenefică a celor 5 fantome.
  2.  Uşile care privesc sau sunt localizate pe direcţia Vest pot aduce energie nebenefică de moarte sau distrugere.
  3.  Uşile care privesc sau sunt localizate pe direcţia Sud-Vest pot aduce trădări şi spirite cu energii negative.
 
 
Ce uşi de la intrarea în casă ar trebui deschise pe 5 februarie 2019:
 
  1. Uşile care privesc sau sunt localizate pe direcţia Sud-Est pot aduce energia benefică a mentorilor + fericire.
  2. Uşile care privesc sau sunt localizate pe direcţia Sud pot aduce energia benefică a prosperităţii.
 
 
SUPERSTIŢII în prima zi a Noului An Chinezesc
 
 - Toată lumea ar trebui să aibă o stare potrivită celebrărilor şi petrecerilor; să fim veseli, plini de energie şi să lăsăm supărările deoparte. Nu este ziua potrivită pentru discuţii contradictorii şi conflicte. Părinţilor le este recomandat să opteze pentru o atitudine de împăcare faţă de copii. Nu îi certaţi sau pedepsiţi în această zi.
 
 - Femeile ar trebui să evite folosirea cuţitelor sau foarfecelor, pentru că se spune că acestea sunt simboluri pentru furie, supărare, ceartă, ceea ce poate reprezenta un pericol de a pierde norocul.
 
 - Nu spălaţi pe jos sau să aruncaţi gunoiul în prima zi a anului, deoarece se spune că vă veţi arunca norocul.
 
 - Nu purtaţi negru sau alb, mai ales atunci când sunteţi în vizită la prieteni; poate aduce ghinion.
 
 - Evitaţi să mergeţi în vizită la un prieten care şi-a pierdut un membru al familiei de curând.
 
 - Nu mâncaţi terci de orez sau orez în general în dimineaţa primei zile a Anului Nou, pentru că în acest fel nu veţi acumula prosperitate de-a lungul anului. Se spune că doar persoanele sărace mănâncă orez în această zi, deoarece nu au alte posibilităţi.
 
 - Nu este recomandat să se mănânce carne în dimineaţa primei zile a Anului Nou!
 
 - Nu vă treziţi membrii familiei spunându-le pe nume, deoarece se spune că persoana care dormea va fi letargică tot anul.
 
 - Nu luaţi medicamente noi, care nu vă sunt necesare sau nu fac parte din tratamentul obişnuit pentru că riscaţi să vă pierdeţi sănătatea în anul care urmează.
 
 - Nu spălaţi haine în prima zi a Noului An!
 
 - Dacă cineva vă este dator cu bani, nu le cereţi banii în această zi pentru că se spune că tot anul vor fi persoane care vă sunt datoare.
 
 - Nu lăsaţi pe nimeni să vă umble în geantă sau buzunare după diferite obiecte sau bani, deoarece există riscul să pierdeţi bani pe tot parcursul anului.
 
 - Dacă plângeţi în această zi, veţi fi trişti şi supăraţi tot anul!
 
 - În prima zi a anului nu vă spălaţi părul, deoarece se spune că vă spălaţi norocul!
 
 - Nu este de bun augur să invitaţi oaspeţii în dormitorul vostru. Reuniunea să fie doar în living!
 
 - Nu folosiţi un limbaj vulgar, nepoliticos sau discuţii despre moarte!
 
 
 
 
 
 
DISCLAIMER
 
Vă mulţumim pentru reacţiile pozitive pe care le primim zilnic de la voi în legătură cu tot ceea ce postăm pe www.amdaebak.ro. Ne dorim foarte mult ca aceste informaţii să vă fie de folos, de aceea vă încurajăm să împărţiţi cu persoanele dragi vouă aceste articole, mai ales pentru că încet încet formăm un grup cu oameni interesaţi de tot ceea ce înseamnă Feng Shui şi Paht Chee (astrologia chineză). Dacă doriţi să preluaţi articolele noastre de pe blog, puteţi da share pe Facebook specificând sursa sau dacă aveţi site/ blog vă recomandăm să ne contactaţi mai întâi pe adresa de mail alexa@amdaebak.ro pentru acordul scris al echipei noastre. Toate aceste articole se află sub proprietatea intelectuală a site-ului www.amdaebak.ro. Vă aşteptăm cu mult drag să ne citiţi, echipa AMdaebak!
 
 
 
 
 
 
 
Anul lunar va începe în data de 5 februarie 2019, de aceea este important să ne pregătim din timp pentru acest eveniment

A&M