FENG-SHUI

Tipsuri Feng Shui pentru succesul academic

POST CONTENT

 Follow us: Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest
Share:
by AMdaebak | 5 septembrie 2019 | SURSĂ FOTO
Î
nceputul anului şcolar se apropie cu paşi repezi, 9 septembrie 2019, de aceea este de preferat să ne pregătim din timp  pentru ca elevii şi studenţii să se bucure de succes academic pe tot parcursul anului şcolar. Iată o parte din cele mai importante tipsuri care pot să fie folosite pentru a vă putea îmbunătăţi norocul la şcoală/ facultate:
 
Faceţi ordine în sectorul de Nord-Est al casei, dar şi a camerei unde dormiţi/ învăţaţi – de cele mai multe ori dezordinea poate bloca norocul în domeniul academic. Aruncaţi tot ce nu mai este necesar: cărţi vechi, hârtii vechi (care nu vă mai folosesc) etc. Reorganizaţi pe cât posibil cărţile, caietele, obiectele de papetărie, astfel încât să vă facă plăcere să staţi să învăţaţi în acel spaţiu. Simplul fapt că mutaţi obiecte şi reorganizaţi, nu face decât să activeze cu energie yang sectorul de Nord-Est, sectorul învăţăturii!

Evitaţi să amplasaţi plante în sectorul de Nord-est al casei, dar şi a camerei unde dormiţi/ învăţaţi – sectorul de Nord-Est este sector de pământ, iar în ciclul elementelor, lemnul distruge pământul; acest fapt poate determina blocaje şi un impact negativ asupra studiului. Este valabil şi pentru florile proaspete – tot de elementul lemn ţin. Aşadar este recomandat ca plantele şi florile să se amplaseze în sectorul de Est (sectorul fiului cel mare) şi sectorul de Sud-Est (sectorul fiicei cele mari), totuşi ţinând cont de amprenta energetică a casei, daca aceasta o cere.

Folosiţi muzica pentru a genera energie yang este benefic ca atunci când lucraţi/ învăţaţi sau citiţi să eliminaţi din energia yin acumulată, prin ascultarea de muzică. Sunt studii care arată că atunci când ascultăm un anumit tip de muzică  când muncim sau învăţăm, ne poate  ajuta să ne concentrăm mai mult şi să asimilăm informaţiile mult mai repede. Muzica baroc şi/sau muzica clasică, acestea două fiind cele mai indicate pentru studiu şi lucru. Este necesar să se realizeze un echilibru între energia yin şi energia yang. Evitaţi melodiile care vă fac să fredonaţi atunci când trebuie să staţi la birou şi să vă concentraţi la studiu.

Poziţia la birou sunt câteva repere de care trebuie să ţineţi cont: direcţia de dezvoltare personală/ succes/ sănătate (una din acestea) conform nr. KUA, să evitaţi să priviţi pe direcţiile nefavorabile conform nr. KUA, să aveţi biroul poziţionat astfel încât să nu staţi cu spatele la uşă şi/ sau cu faţa la perete.

În clasă, la examene, interviuri este indicat să ţineţi cont de direcţia de dezvoltare personală/ succes/ sănătate (una din acestea) conform nr. KUAşi să evitaţi pe cât posibil să priviţi pe direcţiile nefavorabile conform nr. KUA.

Purtaţi piatra preţioasă aventurin verde – aceasta vă poate ajuta să vă îmbunătăţiţi puterea de concentrare, creativitate şi imaginaţie. Este foarte utilă această piatră mai ales pentru cei care îşi doresc o carieră de scriitori, pictori, muzicieni, carieră în ştiinţă şi cercetare etc. Culoarea verde aparţine elementului lemn, acesta din urmă reprezentând creşterea, dezvoltarea. Cu toate acestea, echipa ©AMdaebak recomandă să vă cunoaşteţi elementele favorabile/ nefavorabile pentru a putea aplica în mod corect recomandările. Aceste elemente se află în urma calculului diagramei personale.

Mantra cunoaşterii – dacă rezonaţi cu recitarea mantrelor şi doriţi să implementaţi în rutina voastră de studiu, în fiecare dimineaţă, acest obicei, Lillian Too recomandă următoarea mantră: OM AH RAPA CHA NA DHI. O puteţi recita în fiecare zi (sau ori de câte ori simţiţi nevoia sau vă simţiţi blocaţi, fără inspiraţie) de 108 ori sau varianta mai scurtă de 21 ori. Această mantră vă va ajuta să reţineţi mai bine informaţiile citite/ învăţate şi de asemenea vă va ajuta să înţelegeţi de ce anume vă simţiţi blocaţi într-o anumită situaţie care ţine de studiu.

Folosiţi-vă de ajutorul prietenului secret şi a aliaţilor chiar dacă poate nu aveţi prieteni sau colegi care să facă parte din triunghiul de alianţă/ prieten secret, din punct de vedere astrologic, vă puteţi folosi de o reprezentare a acestuia sau de o imagine pentru a beneficia de ajutorul acestora. AICI găsiţi toate informaţiile necesare despre triunghiul de aliaţă, perechile de prieteni secreţi, dar şi perechile de zodii duşman.

Încercaţi să mergeţi la culcare sau să dormiţi deja până la ora 23:00 (ora de iarnă) este foarte important acest aspect, mai ales în timpul săptămânii. Ora 23:00 reprezintă ora de iarnă a zodiei Şobolan, zodia cu care începe zodiacul chinezesc. Adormind până la această oră permiteţi corpului să se relaxeze şi să se refacă în urma activităţilor de peste zi. Un obicei sănătos în special pentru copiii mici care au nevoie de un program stabil de somn.

Harta lumii – un simbol foarte folosit în Feng Shui pentru a potenţa norocul la şcoală/ facultate. O puteţi amplasa în sectorul de Nord-Est al spaţiului unde învăţaţi. Este şi mai favorabil dacă o luminaţi foarte puternic. Poate să fie şi un glob cu harta lumii – simbol ce poate potenţa energiile favorabile pe mai multe generaţii.

Abacul (numărătoarea noastră clasică) – este unul din cele mai folosite simboluri în Feng Shui, atât pentru a creşte veniturile, cât şi pentru norocul la şcoală, mai ales în domeniul matematicii. Acest simbol reprezintă numărarea: banilor, câştigurilor, vânzărilor etc. Abacul (sunetul acestuia) poate activa partea creierului care controlează abilitatea unei persoane de a lucra cu formule matematice. Dacă vă interesează să vă dezvoltaţi mai mult pe această parte, amplasaţi pe biroul vostru un abac (numărătoarea clasică, dacă nu puteţi achiziţiona un abac din tradiţia asiatică) şi agitaţi-l în fiecare zi înainte să vă apucaţi de învăţat sau de scris.

Simbolul „racului” foarte puţină lume ştie despre acest simbol folosit în Feng Shui pentru a potenţa norocul de note mari sau norocul la examene. Acest simbol poate fi folosit pentru a vă dezvolta abilităţile strategice, pentru cei care se află în competiţii sportive, concursuri în diverse domenii etc. Deci vă puteţi folosi prin a purta acest simbol şi pe termen lung, chiar dacă nu mai sunteţi la şcoală/ facultate. Vă ajută să găsiţi soluţia/ strategia cea mai bună pentru contextul în care vă aflaţi.

Activaţi „Trinitatea” – alegeţi să amplasaţi în camera de studiu 3 obiecte care  reprezintă succesul: puteţi alege o persoană celebră într-un anumit domeniu (Steve Jobs), o persoană foartă cunoscută şi impunătoare în domeniul care vă interesează pe voi şi un trofeu. Trinitatea reprezintă un număr sacru în majoritatea culturilor. Folosiţi-vă de acest simbol pentru a beneficia de ajutor divin.

Ghiozdanul/ geanta – este foarte important ca măcar la sfârşitul săptămânii să vă faceţi ordine în ghiozdan/ geantă pentru a înlătura obiectele de care nu mai aveţi nevoie, astfel încât să faceţi loc unor lucruri noi sau a obiectelor care vă trebuie pentru săptămâna următoare. În acest fel veţi lăsa energia să curgă lin, fără a provoca eventuale blocaje pentru voi, la studiu.
 
 
AICI  puteţi citi articolul nostru din luna septembrie 2016, despre amenajarea camerei de studiu!
 
 
 
 
DISCLAIMER
 
Vă mulţumim pentru reacţiile pozitive pe care le primim zilnic de la voi în legătură cu tot ceea ce postăm pe www.amdaebak.ro. Ne dorim foarte mult ca aceste informaţii să vă fie de folos, de aceea vă încurajăm să împărţiţi cu persoanele dragi vouă aceste articole, mai ales pentru că încet încet formăm un grup cu oameni interesaţi de tot ceea ce înseamnă Feng Shui şi Paht Chee (astrologia chineză). Dacă doriţi să preluaţi articolele noastre de pe blog, puteţi da share pe Facebook sau dacă aveţi site/ blog vă recomandăm să ne contactaţi mai întâi pe adresa de mail alexa@amdaebak.ro pentru acordul scris al echipei noastre. Toate aceste articole se află sub proprietatea intelectuală a site-ului www.amdaebak.ro. Vă aşteptăm cu mult drag să ne citiţi, echipa AMdaebak!
 
 
 
 
este de preferat să ne pregătim din timp pentru ca elevii şi studenţii să se bucure de succes academic pe tot parcursul anului şcolar

A&M