LIFESTYLE

SPITALUL DE JUCĂRII DIN BUCUREŞTI

POST CONTENT

 Follow us: Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Google+
Share:
by AM Daebak | Photograghy by DGASMB
A

m aflat de curând despre existenţa unui asemenea loc unde se pot dona jucării, iar acestea să fie reparate, dezinfectate şi curăţate ca mai apoi să fie dăruite copiilor mai puţin norocoşi. Iniţiativa a venit din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), ceea ce este extraordinar şi un gest foarte frumos pentru copiii aflaţi în centrele DGASMB şi nu numai.

            Ceea ce mi s-a părut important este faptul că orice jucărie adusă la acest „spital” are rolul ei. Jucăriile care nu mai pot fi reparate sub nicio formă şi nici nu sunt mai deosebite, se dezasamblează şi se opresc părţile care pot fi utilizate pentru alte „operaţii”, iar jucăriile într-adevăr deosebite dar care nu se mai pot repara şi utiliza ajung să fie expuse în Muzeul de Jucării din Bucureşti, de altfel este şi primul muzeu de acest tip.

            Cel care se ocupă de acest proiect şi reprezintă imaginea Spitalului de Jucării din Bucureşti este „Dr. Pluşicu”, adică Valentin Dinu (cu numele real). Mie personal mi se pare cea mai bună iniţiativă în acest sens pentru că pe de-o parte cu aceste jucării donate se alină într-o oarecare măsură sufletul copiilor care nu au atâtea jucării, iar pe de altă parte copiii mai norocoşi sunt încurajaţi să dăruiască jucăriile vechi sau cele care nu mai prezintă interes pentru ei. Deşi e greu să te desprinzi de jucăriile copilăriei, un asemenea gest poate să lumineze viaţa altor copii care nu au avut atâtea posibilităţi.

            Mi-am reorganizat camera şi am strâns toate pluşurile, le-am pus într-un sac mare şi am dat o fugă până la sediul DGASMB de pe strada Foişorului nr. 56-58 (contact:  021 314 23 15), ca punct de reper Mall Vitan. Un alt loc unde poţi să le duci este la Muzeul de Jucării din Calea Şerban Vodă nr. 48. Ambele sedii sunt în principiu deschise mereu, dar poţi suna şi să vezi dacă găseşti pe cineva acolo care să preia jucăriile, astfel încât să nu mergi degeaba.

            Noi încurajăm actele de caritate prin gesturi mărunte, dar uriaşe pentru cei mici. Dacă ai jucării şi vrei să faci o bucurie, atunci nu mai sta pe gânduri.

           

 

 

 

 

Deşi e greu să te desprinzi de jucăriile copilăriei, un asemenea gest poate să lumineze viaţa altor copii care nu au avut atâtea posibilităţi

A&M