FENG-SHUI

Ritualurile celor 15 zile ale Anului Nou Chinezesc 2019

POST CONTENT

 Follow us: Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Google+
Share:
by AMDAEBAK | 29 ianuarie 2019 | PHOTOGRAPHY  Source
A
nul lunar va începe în data de 5 februarie 2019, de aceea este important să ne pregătim din timp pentru acest eveniment. Primele 15 zile ale noului an sunt foarte importante în cultura şi tradiţia asiatică, mai ales după ce le-am aplicat şi noi în ultimii 4 ani, ne-am dat seama că ritualurile pentru aceste zile sunt foarte uşor de realizat, la îndemâna oricui şi cu multă semnificaţie. AICI găsiţi articolul despre tradiţiile & obiceiurile pentru Noul An Chinezesc 2019. Iată semnificaţiile acestor zile:
 
 
 
Ajunul Noului An Chinezesc (4 februarie 2019) –  Astăzi este Lap Chun – prima zi de primăvară, care aduce promisiunea unei perioade de creştere şi dezvoltare. Cu toate că Anul Nou Chinezesc începe după Lap Chun, făcând ca anul 2019 să fie lipsit de energie de creştere, tot puteţi profita de faptul că ajunul Noului An Chinezesc este în ziua de Lap Chun. Tot ce trebuie să faceţi astăzi este să vă asiguraţi că totul este pus la punct în casă. Curăţenia o puteţi începe devreme, la orele de Tigru (3am – 5am) sau orele de Iepure (5am – 7am). Este o perioadă bună pentru a face şi curăţări spirituale prin ardere de tămâie sau beţişoare de santal (cât mai naturale). Aceasta este ultima zi pentru următoarele 3 zile când puteţi spăla pe jos sau a face curăţenie. A face curăţenie în primele 3 zile ale Noului An Chinezesc reprezintă pierderea norocului casei. Pregătirea unei tăvi cu gustări (dulciuri, alune, seminţe, biscuiţi, bomboane, portocale etc). Fructe ca pomelo, portocale sau struguri semnifică prosperitate şi abundenţă pe toate planurile, de aceea este bine să le aveţi pe masă. Această tavă este pentru a servi pe oricine vă vizitează pe parcursul celor 15 zile. De asemenea foarte important în această zi este să organizaţi o cină în familie pentru a vă putea bucura împreună de Noul An. Aprindeţi toate luminile din casă şi deschideţi toate ferestrele. De asemenea puteţi avea pe o farfurie cărbuni (pentru sprijin în afaceri) şi usturoi auriu (simbol), dacă nu, măcar cel normal alb (pentru multe oportunităţi în afaceri). Nu uitaţi de artificii – foarte favorabile, pentru a elimina ghinionul şi pentru a întâmpina energii prospere. ATENŢIE!!! Puneţi toate ustensilele de curăţenie la loc până la orele de Mistreţ (9pm – 11pm). Nu vă supăraţi pe cei din jur sau să ridicaţi vocea la ei, evitaţi injuriile şi criticile, evitaţi să plângeţi în această zi.
 
Ziua 1 a Noului An Chinezesc (5 februarie 2019) – Este recomandat să vă treziţi devreme şi după ce aţi mai aranjat prin casă, să vă îmbrăcaţi cu haine noi, de preferat să fie şi ceva roşu. Tradiţia spune că în această zi este recomandat să le oferim persoanelor în vârstă din familia noastră câte o cană cu ceai îndulcit. Această practică ajută la îmbunătăţirea relaţiilor cu cei în vârstă şi să auzim numai veşti bune de la ei pe tot parcursul anului. În această zi se recomandă dăruirea de plicuri roşii cu banii tradiţionali. Cu cât dăruiţi mai multe plicuri roşii, cu atât veţi avea şi mai mulţi bani în noul an. Este recomandat să fim vegetarieni în această zi (măcar în orele de Cal 11am – 1pm), mai ales cei din zodia Iepure, deoarece ziua de 5 februarie este zi de Cocoş. Evitaţi de asemenea să intraţi în discuţii contradictorii sau conflicte cu cei din zodia Cocoş. ATENŢIE!!! Nu spălaţi pe jos,  nu vă supăraţi pe cei din jur sau să ridicaţi vocea la ei, evitaţi injuriile şi criticile, evitaţi să plângeţi în această zi. Evitaţi să vă spălaţi părul şi să beţi ceva amar. Casele a căror uşă principală se deschide pe direcţie de Sud sau Sud-Est, le este recomandat să facă o petrecere pentru a potenţa norocul. Orele favorabile sunt între 11am – 3pm.
 
Ziua 2 a Noului An Chinezesc (6 februarie 2019) – Este o zi ideală pentru oamenii de afaceri să realizeze ritualuri pentru aducerea prosperităţii, însă este şi o zi foarte bună pentru a o petrece în familie. O zi excelentă pentru rugăciuni, dar şi pentru a le acorda respectul strămoşilor şi celor care au trecut în nefiinţă. O recomandare este să fim buni cu cei din zodia Câine în această zi, deoarece se spune în tradiţia asiatică faptul că astăzi este ziua de naştere a celor din zodia Câine.
 
Ziua 3 a Noului An Chinezesc (7 februarie 2019) – Nu este o zi favorabilă pentru petreceri! O zi cu energie de certuri şi discuţii, mai ales dacă decideţi să ieşiţi în oraş cu prietenii. Cei din zodia Şarpe sunt sfătuiţi să stea acasă în această zi, deoarece există riscul să intre în conflicte. Amplasaţi în centrul casei şi al livingului, un bol cu 6 mere roşii pentru a îmbunătăţi relaţiile. Puteţi de asemenea să faceţi un vas al prosperităţii. O zi foarte bună pentru nativii Tigru, Oaie şi Iepure.
 
Ziua 4 a Noului An Chinezesc (8 februarie 2019) – Este o zi excelentă pentru elevi şi studenţi, aceştia fiind cei mai favorizaţi. Puteţi amplasa simboluri pentru succesul academic în camera de studiu şi pe birou. Este recomandat să faceţi un platou pentru a oferi spiritelor casei: banană (mai verde), ciuperci, ceapă, varză albă, usturoi, ananas, arahide, mere, pere, portocale, caise, prune, flori şi dulciuri. O zi foarte bună pentru casele a căror uşă principală se deschide pe direcţie de Sud, Sud-Vest sau Vest.
 
Ziua 5 a Noului An Chinezesc (9 februarie 2019) – O zi excelentă pentru a face acte de caritate şi pentru a merge la Biserică. Este o zi favorabilă pentru cei din zodia Bivol, mai ales dacă au şi o afacere, le este benefic să facă ritualuri pentru succes şi prosperitate, dar şi o mică petrecere la sediul firmei. Puteţi de asemenea să faceţi ritualul de rostogolire a portocalelor la birou, firmă, ideal să fie energie yang: muzică tare. O zi foarte bună pentru casele sau firmele a căror uşă principală se deschide pe direcţie de Nord, Nord-Est sau Nord-Vest.
 
Ziua 6 a Noului An Chinezesc (10 februarie 2019) – Steaua zilei este 6, stea cu energie de prosperitate indirectă, noroc şi ajutor divin şi favorizează mai ales casele care au direcţia de orientare Sud şi Vest. Este o zi favorabilă pentru cei singuri, deoarece ziua beneficiază de norocul Peach Blossom, iar aceştia îşi pot găsi un partener compatibil. Zodia favorizată astăzi este Tigrul, iar cei din zodia Maimuţă sunt sfătuiţi să meargă la Biserică, să facă donaţii sau acte de caritate.
 
Ziua 7 a Noului An Chinezesc (11 februarie 2019) – Astăzi este „Ren Re” adică ziua de naştere a tuturor. Pentru oamenii de afaceri este o zi foarte bună să ia masa în oraş cu partenerii de afaceri sau cu clienţii fideli. Este o zi norocoasă pentru cei din zodia Iepure, Câine şi Mistreţ. Casele a căror direcţie este pe Nord-Est, Nord-Vest şi Sud-Est ar trebui să facă ritualuri pentru succes şi prosperitate pentru că au parte de foarte mult noroc. Aceasta este încă o zi pentru a renunţa la carne şi pentru a mânca mazăre, ţelină, spanac, broccoli, salată verde, struguri şi arpagic împreună cu o farfuri de terci de ovăz. Acest aspect vă va asigura noroc de abundenţă pe tot parcursul anului.
 
Ziua 8 a Noului An Chinezesc (12 februarie 2019) – O zi foarte bună pentru cei din zodia Şobolan, Maimuţă şi Dragon pentru a face ritualuri de prosperitate şi succes. Cei care au uşa principală pe direcţia de Sud-Vest şi Nord-Est sunt cei mai norocoşi astăzi şi îşi pot invita prietenii să sărbătorească. Nu este o zi favorabilă pentru cei din zodia Câine deoarece este zi de zodie conflictuală, Dragon.
 
Ziua 9 a Noului An Chinezesc (13 februarie 2019) – Este o zi foarte favorabilă astăzi, mai ales pentru rugăciuni, activităţi spirituale, ritualuri pentru prosperitate. Astăzi trebuie să evităm să ne supărăm sau să intrăm în conflicte. Dacă dimineaţa acestei zile este cu soare şi fără nori pe cer, indică un an foarte bun din punct de vedere financiar, însă dacă este noros sau plouă indică un an cu potenţiale pierderi (de orice fel).
 
Ziua 10 a Noului An Chinezesc (14 februarie 2019) - Următoarele 3 zile sunt favorabile pentru a petrece mai mult timp cu prietenii. O perioadă foarte bună pentru a relua legătura cu vechii prieteni, dar şi pentru a vă face noi prietenii şi conexiuni. Casele a căror direcţie este pe Est şi Nord sunt cei mai avantajaţi pentru jocurile de noroc, loterii etc.
 
Ziua 11 a Noului An Chinezesc (15 februarie 2019) – Această zi este foarte favorabilă pentru vizite, petreceri, celebrări sau pentru a începe lucrul. Steaua zilei este 2, a cărei energie este de boală (chiar şi îmbolnăviri de relaţii). Evitaţi să mâncaţi sau să beţi în exces astăzi! Casele a căror uşă principală este pe direcţia Sud-Vest sau Sud, sunt cele mai norocoase astăzi!
 
Ziua 12 a Noului An Chinezesc (16 februarie 2019) – Această zi este foarte favorabilă pentru vizite, petreceri, celebrări sau pentru a începe lucrul. Steaua zilei este 3, a cărei energie este de conflicte. Mare atenţie la felul în care comunicaţi, vă exprimaţi ideile sau conduceţi. Atenţionarea este valabilă mai ales pentru nativii Maimuţă, Tigru şi Şarpe. Este recomandat să fiţi mai răbdători astăzi şi să nu vă implicaţi în conflicte.
 
Ziua 13 a Noului An Chinezesc (17 februarie 2019) – Este o zi bună pentru a vă detoxifica organismul, dar mai ales stomacul, după atâtea zile de mese festive. Puteţi bea lapte de soia dimineaţă sau ceaiuri de detoxifiere.
 
Ziua 14 a Noului An Chinezesc (18 februarie 2019) – O zi favorabilă pentru a vă vizita rudele. Este de asemenea o zi bună pentru a începe pregătirile pentru ziua Peach Blossom (ziua dragostei în partea asiatică). Puteţi face o prăjitură sau un tort în care să puneţi dorinţele voastre şi simboluri de dragoste, mai ales cei singuri, însă nu numai.
 
Ziua 15 a Noului An Chinezesc (19 februarie 2019) – Astăzi se sărbătoreşte ziua Peach Blossom (ziua dragostei în partea asiatică), Chap Goh Meh. Zi favorabilă mai ales pentru cupluri! Cei singuri care doresc să întâlnească persoana potrivită pot să-şi scrie o dorinţă pe un lampion roşu şi să-i dea drumul în văzduh sau dacă nu au lampioane pot scrie dorinţa pe baloane roşii. Ideal este ca în această zi să se ţină post pentru ca dorinţa să se împlinească. De asemenea puteţi mânca din tortul pregătit cu o zi înainte pentru a vedea ce dorinţă se va îndeplini. Nu uitaţi de amplasarea zodiei de dragoste Peach Blossom.
 
 
 
 
 
DISCLAIMER
 
Vă mulţumim pentru reacţiile pozitive pe care le primim zilnic de la voi în legătură cu tot ceea ce postăm pe www.amdaebak.ro. Ne dorim foarte mult ca aceste informaţii să vă fie de folos, de aceea vă încurajăm să împărţiţi cu persoanele dragi vouă aceste articole, mai ales pentru că încet încet formăm un grup cu oameni interesaţi de tot ceea ce înseamnă Feng Shui şi Paht Chee (astrologia chineză). Dacă doriţi să preluaţi articolele noastre de pe blog, puteţi da share pe Facebook specificând sursa sau dacă aveţi site/ blog vă recomandăm să ne contactaţi mai întâi pe adresa de mail alexa@amdaebak.ro pentru acordul scris al echipei noastre. Toate aceste articole se află sub proprietatea intelectuală a site-ului www.amdaebak.ro. Vă aşteptăm cu mult drag să ne citiţi, echipa AMdaebak!
 
 
 
 
Primele 15 zile ale noului an sunt foarte importante în cultura asiatică

A&M