DECO

ORGANIZAREA CURĂŢENIEI

POST CONTENT

 Follow us: Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Google+
Share:
by A Daebak | Photography via Pinterest
A
cum câteva zile navigam pe Pinterest după inspiraţii de design interior şi alte proiecte DIY, când am dat peste nişte sfaturi despre cum să menţii casa curată. M-a surprins plăcut să văd că fără să fi ştiut de aceste ponturi, eu aplicasem deja aceste strategii de curăţire a casei. În general mă ocupam de curăţenia săptămânală sâmbăta, însă de curând am schimbat ziua pentru că weekendul ar trebui să fie pentru relaxare. Evident că în fiecare zi fac câte ceva prin casă, de exemplu patul, spălarea vaselor, dusul gunoiului. De fapt singurele zile în care nu se duce gunoiul sunt duminica şi lunea (chiar şi în zile de sărbătoare). Aceasta este o tradiţie sau mai bine zis superstiţie românească din bătrâni conform căreia dacă duci gunoiul în una din aceste zile îţi arunci şi norocul din casă. Nu ştiu cât de adevărată este această vorbă, însă un lucru ştiu sigur, bătrânii greşesc foarte rar când vine vorba despre tradiţii şi obiceiuri, din acest motiv încerc să ţin cont de ele atât cât pot şi ştiu.

Revenind la planul curăţeniei, chiar încurajez să vă faceţi o astfel de schemă, cu siguranţă o să vă fie mai uşor şi o să terminaţi şi mai repede. V-am spus ce fac în fiecare zi, acum să trecem la curăţenia săptămânală. O dată pe săptamână aspir covoarele, şterg praful, spăl rufe şi curăţ baia mai în detaliu decât o fac de zi cu zi. O dată pe lună spăl toate geamurile din casă plus alte organizări de cărţi, facturi, bonuri, haine. Şi ultimul tip de organizare, l-aş numi de sezon, curăţenia de primăvară şi iarnă, atunci când mă ocup de spălarea perdelelor şi reorganizarea garderobei.
 
Cheia unei curăţenii eficiente este organizarea şi prioritizarea cât mai amănunţită a activităţilor din casă astfel încât să le terminaţi într-un timp cât mai scurt şi calitativ. Până la urmă tot voi veţi munci, din acest motiv sunt necesare aceste strategii mai mult sau mai puţin ingenioase care vă ajută să nu mai vedeţi curăţenia ca pe ceva incredibil de epuizant. Nu o să neg că este obositor, dar eu personal nu aş putea să stau în casă dacă nu este totul ordonat şi curat. Un alt truc pe care îl folosesc destul de des atunci când fac curăţenie este să ascult melodii cât mai energice astfel încât să nu mi se mai pară atât de grea curăţenia.

Dacă mai aveţi ponturi sau idei despre cum ar fi mai bine să fie organizată curăţenia, aştept cu drag ideile şi experienţele personale.

               CURĂŢIREA CASEI ÎNSEAMNĂ ENERGIE BENEFICĂ FENG SHUI

               
                                                                  
Un alt truc pe care îl folosesc destul de des atunci când fac curăţenie este să ascult melodii cât mai energice

A&M