FENG-SHUI

Influenţa lunii false în anul Şobolanului

POST CONTENT

 Follow us: Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest
Share:
by AMdaebak | 2 iunie 2020 | Sursă Foto: pixabay
A
şa cum am specificat în articolul nostru Luna falsă 2020, în acest an chinezesc apare o lună falsă. Luna suplimentară (falsă) se adaugă după a patra lună lunară – în acest caz este vorba de luna Mai, luna zodiei Şarpe, ceea ce înseamnă că există 13 luni lunare în acest an 2020. Nu mulţi ştiu că, calendarul chinezesc combină doua sisteme de numărare/calcul: ciclurile soarelui şi ale lunii. Astfel, calendarul Gregorian este calendarul solar şi se bazează pe orbita Pământului în jurul Soarelui şi calendarul lunar se bazează pe ciclurile/fazele lunare ale lunii. Fenomenul de lună falsă (este vorba de luna lunară) din acest an indică faptul că anul beneficiază de două Lap Chun –uri (ochiul primaverii/ început de primăvară), lucru foarte important pentru agricultori dar şi în general pentru că poate să aducă multe şanse/reuşite în noi începuturi/proiecte.
 
Anul lunar începe pe 25 ianuarie 2020 şi se încheie pe 11 februarie 2021, astfel că primul Lap Chun apare în prima lună lunară şi al doilea în ultima lună lunară a anului 2020. Anul Şobolanului cu element metal yang, este socotit  un “an cu dublă primavară”, şi este sărbătorit de către chinezi ca un “An Minunat”. Ştim că o caracteristică importantă a şobolanului o reprezintă vitalitatea, prin urmare, pe lângă anul Dragonului, mulţi oameni preferă în acest an să se căsătorească şi să aibă copii deoarece există credinţa că vor fi  binecuvântaţi cu mulţi copii şi nepoţi, fapt care reprezintă longevitate, o caracteristică foarte apreciată şi dorită de toţi. Un alt lucru demn de remarcat despre acest an al Şobolanului este combinaţia dintre Yin şi Yang  şi începutul unui nou ciclu cu primăvară şi prosperitate dublă. Caracteristica de Yin şi Yang a Şobolanului se evidenţiază prin două elemente: în primul rând ora de Şobolan se întinde pe două puncte şi anume ora de Şobolan târzie de la ora 23.00 până la miezul nopţii (Yin) şi ora devreme a Şobolanului de la miezul nopţii până la ora 01.00 (Yang). În al doilea rând degetele de la picioare ale şobolanului se conformează conceptului că este un animal atât Yin cât şi Yang, adică: există câte patru degete la picioarele din faţă şi câte cinci degete la picioarele din spate (în Feng Shui numerele impare sunt considerate Yang şi numerele pare sunt considerate Yin).
 
Sărbătorirea acestui an special/minunat se face aşa cum spune tradiţia, prin fapte mari care pot implica evenimente majore din viaţă precum naşterea, casătoria, acte caritabile şi  inclusiv o atentă planificare financiară. De exemplu, tinerii din Malaezia şi Singapore cumpără aur şi îl dăruiesc părinţilor pentru a atrage prosperitatea în familie. Deci ce trebuie să reţinem şi să ţinem seama este faptul că având o lună falsă în acest an este un lucru de care putem să beneficiem la maxim prin a face planuri pentru viitor. Faptul că anul aduce două “începuturi de primăvară”  (Lap chun ) predispune şi aduce multe oportunităţi pentru proiecte durabile şi de succes în viitor. Este important să ţineţi cont că începând cu 22 mai ora 20.36 şi până pe data de 21 iunie ora 09.42 se va repeta zodia lunii anterioare (luna de Şarpe) cu acelaşi element, metal yin şi aceleaşi energii.
 
Atenţionările rămân valabile pentru sectoarele/zodiile care au fost afectate şi luna trecută. În primul rând centrul casei/ spaţiului afectează întreaga casă/ familie și toată lumea în general (chiar şi pe Glob). Combinaţia între steaua anuală 7 şi steaua lunară 5, nu va face decât să afecteze starea de spirit a fiecărei persoane, mai ales în contextul pandemiei cu Covid-19. Pot să apară probleme de sănătate – chiar să se înrăutăţească pentru cei deja bolnavi sau vulnerabili. Această lună poate să se dovedească foarte periculoasă, dacă nu suntem atenţi. Menţineţi centrul casei liniştit, fără zgomot, fără lumini puternice, pe cât posibil (fără TV, radio, laptop etc). Este foarte posibil ca în următoarea perioadă, foarte multe ţări să iasă gradual din carantina impusă, însă recomandarea este să rămânem în continuare vigilenţi şi să punem pe primul loc planul sănătăţii. Nu este indicat să ne grăbim să reluăm toate activităţile pe care le făceam înainte de apariţia acestui virus, bineînţeles cu excepţia mersului la job (dacă se poate). Continuaţi, pe cât posibil să respectaţi şi să practicaţi distanţarea socială!
 
Sectorul de Est - sănătate (unde se situează zodia Iepure şi Fiul cel mare) – În această lună în sectorul de Est vine steaua 3, stea cu energie de certuri, conflicte, neînţelegeri, litigii şi procese. Mare atenţie la modul în care interacţionaţi cu cei din jur. Energiile de ceartă pot fi provocate din prea mult timp petrecut împreună, mai ales în contextul carantinei din cauza pandemiei cu Covid-19. Este recomandat să vă acordaţi spaţiu, mai ales dacă locuiţi cu mai mulţi membri ai familiei şi spaţiul este mic. Păstrați sectorul de Est liniştit, fără prea multe zgomote şi lumini puternice! Energia anuala a stelei 5 poate să afecteze starea de armonie şi sănătate.  Prea mult timp petrecut în familie poate fi uneori contraproductiv. Puteţi să amplasaţi un bol cu mere roşii în acest sector pentru a ţine sub control energia de ceartă din această lună. De asemenea sunt posibile pierderi financiare, mai ales dacă aveţi dormitorul amplasat în acest sector. Dacă aveţi bucătăria amplasată în sectorul de Est, sunteţi predispuşi la îmbolnăviri grave (în acest caz încercaţi să reduceţi din timpul petrecut în bucătărie).
 
Sectorul de Sud - faimă (unde se situează zodia Cal şi Fiica mijlocie) – În această lună în sectorul de Sud vine steaua 9, stea cu energie de multiplicare şi prosperitate în viitor. Steaua anuală 2 cu energie de boală (chiar şi îmbolnăviri de relaţii) este multiplicată în această lună de steaua lunară 9. Această combinație afectează destul de mult planul sănătăţii, dar şi relaţiile de orice tip. Această combinație de stele afectează mintea și provoacă stres, ceea ce este de două ori mai rău pentru cei care trăiesc în apartamente mici sau spații înghesuite mai ales în contextul carantinei din cauza pandemiei cu Covid-19.  Femeile însărcinate, oamenii în vârstă şi cei bolnavi ar trebui să evite acest sector!
 
Sectorul de Sud-Vest – dragoste, căsătorie (unde se situează zodia Oaie, Maimuţa şi Mama casei) –  În această lună în sectorul de Sud-Vest vine steaua 2, stea cu energie de boală (poate să aducă chiar şi îmbolnăviri de relaţii). Această energie lunară de boală afectează în special femeile. Dacă ușa principală este situată în acest sector, membrii familiei sunt predispuşi la îmbolnăvire mai ales în regiunea abdominală - dureri de stomac, toxinfecţii alimentare,etc. Recomandarea este ca în această perioadă să mâncaţi doar ceea ce gătiţi voi în casă, evitaţi să comandaţi mâncare. Spălați / curățați foarte bine toate alimentele când pregătiți mâncarea. Atenţie – pot să apară conflicte între  soții și soacrele lor; iar soţii sunt predispuşi spre infidelitate. Acest sector este totuşi favorabil pentru persoanele care activează în domeniu creativ: scriitori, artişti, jurnalişti etc.
 
Sectorul de Vest - descendenţi  (unde se situează zodia Cocoş şi Fiica cea mică/ tânără) – În această lună în sectorul de Vest vine steaua 7, stea cu energie de furturi (materiale, dar şi de idei), violenţă verbală, trădări, dar şi posibile accidente care implică elementul metal. Această energie lunară poate aduce certuri și pierderi financiare. Cei ale căror uși principale sunt localizate în acest sector ar trebui să fie mai atenți cu banii. Este recomandat să aveţi bani puşi deoparte, mai ales în această perioadă. Nu faceţi cumpărături inutile, mai ales acum când există acest context de carantină şi apare tentaţia de a comanda diverse lucruri online. Evitați de asemenea investițiile financiare! Rezidenţii acestui sector ar putea fi afectaţi de avansuri sexuale nedorite. Amplasaţi aici cristale naturale netede pentru a elimina chi-ul negativ.
 
 
 
 
Notificare drepturi
Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestui articol nu poate fi reprodus, stocat într-un sistem de preluare sau transmis sub orice formă sau prin orice mijloace (electronic, fotocopiere etc) fără permisiunea scrisă a echipei ©AMdaebak. Pentru informaţii despre obţinerea permisiunii, ne puteţi contacta pe adresa de mail info@amdaebak.ro.
 
 
Notificare răspundere
Informaţiile din acest articol sunt distribuite în baza „Aşa cum este”, fără garanţie. Cu toate că au fost luate toate măsurile de precauţie în pregătirea şi redactarea acestui articol, echipa ©AMdaebak nu va avea nicio răspundere faţă de nicio persoană sau entitate cu privire la orice pierdere sau daună cauzată sau care se presupune că a fost cauzată direct sau indirect de informaţiile din acest articol.
 
 
 
 
 
Fenomenul de lună falsă (este vorba de luna lunară) din acest an indică faptul că anul beneficiază de două Lap Chun –uri (ochiul primaverii/ început de primăvară)

A&M