FENG-SHUI

Ghidul Mărgelelor DZI

POST CONTENT

 Follow us: Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest
Share:
by AMdaebak | 12 septembrie 2019 | SURSĂ FOTO: AMdaebak
A
m fost plăcut surprinse să vedem o varietate foarte mare a mărgelelor Dzi în magazinul World Of Feng Shui a maestrei Lillian Too din Kuala Lumpur. Bineînţeles că nu am putut rata oportunitatea de a ne achiziţiona câteva din aceste mărgele. Am observat că a început să fie un adevărat trend în a purta aceste mărgele ca talismane pentru protecţie/ajutor. Acestea datează de 2000 de ani Î.H. şi vin sub forma unor agate negre, uneori chiar decorate cu aur. O asemenea mărgea Dzi, originală, care se poate găsi în mânăstirile tibetane poate ajunge ca preţ şi la circa 8000 $ pe mărgea. Cu toate acestea, se pot găsi şi variante mai accesibile ca preţ, sub formă de agate maro închis sau chiar negru, argint, dar şi aur. Secretul acestor mărgele Dzi stă în simbolurile care se regăsesc pe aceste agate: cercuri, ovale, linii, puncte etc. Acestea nu sunt simple simboluri, ci reprezentări sacre ale unor zeităţi şi/ sau protectori. În momentul în care purtăm pe piele (la mână sau la gât) o astfel de mărgea Dzi avem posibilitatea de a beneficia de protecţia şi ajutorul acestor entităţi sfinte. Se recomandă ca femeile  să poarte brăţara cu mărgele Dzi pe mâna dreaptă şi bărbaţii pe mâna stângă.
 
Există câţiva paşi de urmat după ce achiziţionăm o astfel de mărgea Dzi. Aceasta trebuie purificată spiritual înainte de a o purta şi bineînţeles trebuie încărcată energetic. Acest ritual se realizează o dată pe lună!
 
1. O punem într-un bol cu apă caldă pentru  ~ 1 minut – pentru a înlătura praful şi uleiurile care s-au folosit la manufacturarea acestora;
2. Purificarea energetică se face prin punerea ei pe o farfurie cu sare (sare de mare / sare neiodată) sau prin a face ritualul cu bolul cântător tibetan. Acesta din urmă emite vibraţii puternice de purificare. Ca o parenteză: în magazinul din Kuala Lumpur, WOFS, aveţi posibilitatea să vă curăţaţi energetic remediile cumpărate prin punerea lor într-un bol mare, care urmează să fie „cântat” de unul din angajaţii magazinului, aceştia fiind foarte bine pregătiţi în acesta sens. Sunt atât de puternice vibraţiile, încât se simt din orice loc te-ai afla în mall-ul respectiv;
3. După purificarea acestora pe sare sau cu bolul cântător, este recomandat să ardeţi tămâie sau beţişoare de santal (cât mai naturale) şi să treceţi cu aceste mărgele Dzi deasupra fumului de la tămâie şi să recitaţi de 3 ori mantra OM AH HUM;
4. După ce aţi terminat acest proces de purificare şi curăţare urmează ultimul pas, acela de încărcare a mărgelei Dzi, recitând următoarea mantră de 3 ori: OM YE DHARMA HETU PRABAVA, HETUN TESHAN TATAGATHA HYAVADAT TESHAN CHAYO/ NIRODA EVAM MAHA SHRAMANAYE SOHA.
 
 
 
Mai jos aveţi un mic ghid despre principalele tipuri de mărgele Dzi:
 
 
Mărgeaua Dzi cu 1 ochi – cunoscută şi ca „mărgeaua luminii”; are abilitatea de a purifica spiritul persoanei care o poartă şi potenţează starea de fericire, atragând numai evenimente de bun augur. Această mărgea poate ajuta şi în a vă îndeplini visele şi dorinţele.
 
Mărgeaua Dzi cu 2 ochi – cunoscută şi ca mărgeaua iubirii; simbolizează armonia în căsnicie, între soţ – soţie, armonia între membrii familiei şi relaţii foarte bune cu cei din jurul nostru (prieteni/ colegi etc). Poate fi purtată şi de persoanele singure care îşi doresc să atragă în viaţa lor partenerul potrivit.
 
Mărgeaua Dzi cu 3 ochi – simbolizează norocul, prosperitatea şi longevitatea. Această mărgea este asociată cu zeul bogăţiei, Dzambhala, de aceea se spune că dacă purtaţi 3 mărgele dzi cu 3 ochi veţi atrage abundenţa în viaţa voastră. Pentru a activa acest dzi, puteţi recita de 108 ori mantra lui Dzambhala: Om Padma Krodha Arya Dzambhala Hridaya Hum Phat.
 
Mărgeaua Dzi cu 4 ochi – această mărgea reprezintă entităţile Avalokiteshvara, Manjushri, Ksithigarbha şi Samantabhadra. Este purtată pentru a înlătura obstacolele care pot veni din 4 direcţii. Acest Dzi potenţează longevitatea, îndepărtează negativitatea din viaţa voastră şi ţine sub control furia/ supărarea. Pentru a activa acest Dzi, puteţi recita de 108 ori mantra acestor 4 entităţi.
 
Mărgeaua Dzi cu 5 ochi – simbolizează binecuvântări, prosperitate, viaţă lungă şi fericită.
 
Mărgeaua Dzi cu 6 ochi – aceasta vă ajută să îndepărtaţi din viaţa voastră 6 tipuri de suferinţe şi ajută organismul să funcţioneze în parametrii normali. Acest Dzi este foarte bun pentru a îmbunătăţi puterea fizică, foarte bun pentru cei care se simt letargici, lipsiţi de energie.
 
Mărgeaua Dzi cu 7 ochi – simbolizează o viaţă echilibrată beneficiind de 7 aspecte pozitive: reputaţie bună, carieră excelentă, abundenţă, sănătate bună, viaţă lungă, familie fericită şi o încheiere a vieţii în mod natural (fără boli, accidente etc).
 
Mărgeaua Dzi cu 8 ochi – simbolizează 8 tipuri de semne auspicioase. Purtând acest Dzi, veţi reuşi să finalizaţi proiectele la care lucraţi şi aduce în viaţa voastră succesul mult dorit.
 
Mărgeaua Dzi cu 9 ochi – simbolizează creşterea prosperităţii/ abundenţei şi de asemenea vă ajută să cultivaţi compasiunea şi spiritul de a sări în ajutor. Purtând acest Dzi veţi reuşi să vă lărgiţi percepţia asupra vieţii, cunoscută şi ca fereastra cunoaşterii. Pentru a potenţa energia acestui Dzi, îl puteţi purta împreună cu piatră de citrin – astfel veţi putea dobândi cele 9 merite: compasiunea, gloria, strălucirea veşnică, faima, demnitatea, autoritatea, controlul, reputaţia şi înlăturarea obstacolelor.
 
Mărgeaua Dzi cu 10 ochi – acest Dzi vă protejează căsnicia şi îmbunătăţeşte relaţia dintre soţi. Este de asemenea favorabil şi pentru dezvoltarea carierei, recomandat mai ales pentru cei care de abia sunt la început de drum din punct de vedere profesional. Acest Dzi ajută şi la purificarea Karmei, înlăturând obstacolele.
 
Mărgeaua Dzi cu 11 ochi – acest Dzi vă ajută să acumulaţi înţelepciune şi cunoştinţe şi vă poate proteja de persoanele cu intenţii rele în ceea ce vă priveşte. De asemenea vă poate aduce prosperitate şi recunoaşterea meritelor. Pentru a activa acest Dzi, puteţi recita de 108 ori mantra: Om Mani Padme Hum.
 
Mărgeaua Dzi cu 12 ochi – acest Dzi este recomandat pentru persoanele care se află într-o poziţie de conducere şi autoritate. Ajută pe cel care îl poartă să depăşească teama de eşec şi să-şi îndeplinească dorinţele. Acest Dzi este recomandat să fie purtat împreună cu cristale de quartz transparent pentru a beneficia de claritate mentală.
 
Mărgeaua Dzi cu 13 ochi – acest Dzi vă ajută să vă păstraţi mintea clară şi să vă controlaţi emoţiile/ sentimentele negative. Foarte recomandat pentru persoanele aflate în depresie!
 
Mărgeaua Dzi cu 14 ochi – acest Dzi potenţează nivelul de creativitate, mai ales dacă este purtat împreună cu o piatră de quartz transparent. Vă ajută de asemenea să scăpaţi de gândurile de răzbunare sau de a fi mereu în defensivă. Îi ajută şi pe cei din jurul vostru să vă vadă exact aşa cum sunteţi, naturali. Foarte recomandat pentru persoanele introvertite!
 
Mărgeaua Dzi cu 15 ochi – acest Dzi vă ajută să vă îndepliniţi dorinţele şi să beneficiaţi de noroc în toate domeniile vieţii. Este recomandat să fie purtat mai ales în anii când zodia voastră beneficiază de energia pecetea pământească sau cerească. Este recomandat să fie purtat împreună cu pietre de citrin sau ametist.
 
Mărgeaua Dzi cu 16 ochi – acest Dzi aduce fericire şi potenţează simţul umorului. Aduce de asemenea şi un echilibru între muncă şi distracţie. Vă ajută să reduceţi nivelul de stres – recomandat mai ales pentru cei care activează în domenii foarte stresante/ dificile etc. Este foarte eficient mai ales dacă este purtat împreună cu mărgeaua Dzi cu 9 ochi – produce echilibru între planul emoţional şi cel mental.
 
Mărgeaua Dzi cu 17 ochi – acest Dzi vă conferă încredere în propria persoană şi vă ajută să aveţi o minte clară. Veţi avea mereu sentimentul că sunteţi ajutaţi de o forţă divină. Evitaţi să purtaţi mai mult de un Dzi cu 17 ochi, deoarece riscaţi să deveniţi o persoană arogantă. Acest Dzi poate fi purtat împreună cu pietre de quartz, coral sau turcoaz.
 
Mărgeaua Dzi cu 18 ochi – acest Dzi aduce în viaţa voastră echilibru. Este foarte recomandat mai ales pentru persoanele care suferă de un anumit tip de dependenţă, de persoanele care trăiesc în extreme, dar şi de cei care suferă de boala obsesiv-compulsiv.
 
Mărgeaua Dzi cu 19 ochi – acest Dzi vă aduce succes şi ajutor în materializarea obiectivelor şi planurilor. Vă conferă o minte clară şi o stare de spirit foarte bună. Vă protejează de auto-sabotaj!
 
Mărgeaua Dzi cu 20 ochi – acest Dzi ajută la sfârşirea unui ciclu şi grăbeşte procesul de evoluţie spirituală. Este cunoscută şi ca mărgeaua Dzi care ajută la purificarea sufletului, astfel încât cel care o poartă să reducă din nevoia de a acumula peste măsură partea materială.
 
Mărgeaua Dzi cu 21 ochi – acest Dzi potenţează intuiţia şi magia. De asemenea poate multiplica efectele celorlalte mărgele Dzi purtate împreună cu acesta, aspect valabil şi în cazul pietrelor preţioase.
 
Mărgeaua Dzi „Ru Yi” – acest Dzi vă ajută la îndeplinirea dorinţelor şi aduce numai lucruri bune celui care o poartă. Se crede că acest Dzi are puterea de a cunoaşte viitorul şi protejează persoana care îl poartă de decizii greşite. Recomandat mai ales pentru persoanele aflate în funcţii de decizie.
 
Mărgeaua Dzi „Bodhi” – acest Dzi vă protejează de potenţiale pericole şi cultivă compasiunea şi înţelepciunea. Este de ajutor mai ales pentru persoanele care sunt în proces de evoluţie spirituală. Pentru a activa acest Dzi, puteţi recita de 108 ori mantra: Tadyatha Om Mune Mune Maha Muni Ye Soha.
 
Mărgeaua Dzi cu „3 linii” – simbolizează îndeplinirea dorinţelor, dar şi abilitatea de a transforma o situaţie dificilă într-o situaţie favorabilă. Este cunoscută ca având energia şi calităţiile omului nobil.
 
Mărgeaua Dzi cu „5 lilieci” – ajută persoana care îl poartă pe tot parcursul vieţii. Aduce de asemenea un echilibru în conştient şi subconştient, mai ales în ceea ce priveşte managerierea stresului. Vă ajută să înţelegeţi de ce se întâmplă anumite lucruri, împreună cu acceptarea unor piedici pe drumul spre succes.
 
Mărgeaua Dzi cu „ochi de Dragon” – acest Dzi reprezintă simbolistica mantrei care stă la baza fericirii şi a Karmei pozitive. Vă poate ajuta la depăşirea negativităţii şi de asemenea vă protejează de persoanele cu intenţii rele. Acest Dzi poate fi combinat cu Dzi-ul cu 11 ochi pentru o protecţie mai puternică sau cu Dzi-ul cu 9 ochi pentru a potenţa norocul de bani. Pentru a activa acest Dzi, puteţi recita de 108 ori mantra: Om Mani Padme Hum.
 
Mărgeaua Dzi „Kuan Yin” – Kuan Yin este cunoscută ca zeiţa compasiunii, ceea ce face ca prin purtarea acestui Dzi să beneficiaţi de ajutor în toate domeniile vieţii. Se spune că aceasta aude toate strigătele de ajutor şi ajută la înlăturarea poverilor sufleteşti şi aduce linişte mentală şi sufletească.
 
Mărgeaua Dzi „Carapacea Ţestoasei” – acest Dzi aduce sănătate şi viaţă lungă. Oferă purtătorului protecţie împotriva bolilor cauzate de spirite. Este recoamndat mai ales pentru persoanele care practică sport de performanţă; ajută la recuperare fizică rapidă.
 
Mărgeaua Dzi „Garuda” – acest Dzi vă protejează de toate formele de pericol, înlătura ghinionul şi clarifică orice confuzie. Este un Dzi recomandat mai ales pentru persoanele care călătoresc foarte mult. De asemenea potenţează faima şi reputaţia – foarte bun şi pentru persoanele care ţin conferinţe şi organizează diverse evenimente, dar şi pentru cei care activează în domeniul vânzărilor.
 
Mărgeaua Dzi a „Fericirii şi Longevităţii” – acest Dzi indică o viaţă lungă şi fericită. Recomandat mai ales pentru persoanele căsătorite care îşi doresc o viaţă fericită şi lungă împreună.
 
Mărgeaua Dzi „Dintele Tigrului” – acest Dzi conferă purtătorului încredere şi curaj în a depăşi obstacolele şi problemele cu care vă confruntaţi. De asemenea conferă putere de concentrare şi ajutor în a lua decizii bune.
 
Mărgeaua Dzi „Kubera” – Kubera reprezintă zeul abundenţei. Purtând acest Dzi împreună cu recitarea mantrei acestuia de 108 ori pe zi, ajută la creşterea venitului şi îmbunătăţirea planului financiar. Mantra lui Kubera: Om Shreem Om Hreem Shreem Hreem Kleem Shreem Kleem Vitteswaraay Namah.
 
Mărgeaua Dzi „Cârligul banilor” – se spune că are capacitatea de a conferi purtătorului ajutor în dobândirea abundenţei şi oportunităţilor. Este recomandat să fie purtat atunci când faceţi investiţii sau sunteti implicaţi în jocuri de noroc.
 
Mărgeaua Dzi „Floarea de Lotus” – acest Dzi conferă pace interioară şi linişte. Ajută la purificarea minţii, înlăturarea negativităţii şi a opiniilor contrare. Este de foarte mare ajutor în  luarea deciziilor.
 
Mărgeaua Dzi „Ho Tu” – acest Dzi vă conferă protecţie divină împotriva diverselor pericole, dar şi împotriva persoanelor cu rele intenţii. Este recomandat mai ales pentru persoanele implicate în procese, dar şi pentru cei care vor să evite implicarea în procese şi litigii.
 
Mărgeaua Dzi „Valurile Apei” – acest Dzi vă ajută la controlarea emoţiilor – vă ajută să depăşiţi emoţiile negative, ajută la acceptarea despărţirii sau pierderii iubirii. Vă ajută să dobândiţi o nouă perspectivă a vieţii.
 
Mărgeaua Dzi „Medicine Buddha” – acest Dzi ajută la îmbunătăţirea sănătăţii şi promovează starea de bine. Pentru a activa energia acestui Dzi este recomandat să purtaţi cel puţin 7 mărgele Dzi de acest fel şi să recitaţi mantra de 7 ori pe zi: Tadyatha Om Bhekhandzye Bhekhandzye Maha Bhekhandzye (Bhekhandzye) Radza Samudgate Soha.
 
Mărgeaua Dzi „Cerul şi Pământul” cu 1 ochi – acest Dzi combină energia pozitivă care provine din cer şi de pe pământ şi puterea purificatoare a Dzi-ului cu 1 ochi. Ajută la îndepărtarea obstacolelor şi aduce satisfacţie în a face ce vă place cu mintea clară.
 
Mărgeaua Dzi „Cerul şi Pământul” – acest Dzi aduce noroc de prosperitate şi abundenţă pentru oamenii de afaceri. De asemenea ajută la producerea echilibrului între viaţa de familie şi viaţa profesională.
 
Mărgeaua Dzi „Kuan Yin & Ru Yi” – combinaţia simbolului Ru Yi, simbol de autoritate şi putere împreună cu Kuan Yin, face ca acest Dzi să fie favorabil pentru persoanele care sunt noi într-o poziţie de conducere. Le dă ajutor în combinarea autorităţii cu compasiunea şi claritate în gândire. Acest Dzi ajută la menţinerea unor relaţii bune între şefi şi angajaţi.
 
Mărgeaua Dzi „Vajra” cu 8 ochi – acest Dzi combină efectele Vajra (energia de purificare a Karmei) cu energia Dzi-ului cu 8 ochi. Ajută la conceperea unei strategii bune şi o gândire echilibrată. De asemenea poate aduce succes instant şi veşti bune. Pentru purificarea spiritului, puteţi recita înainte de culcare, de 28 ori mantra: OM VAJRASATTVA HUM.
 
Mărgeaua Dzi „VajraLotus” cu 3 ochi – acest Dzi aduce purtătorului abundenţă, prosperitate şi noroc. Combinaţia dintre Vajra (energia de purificare a Karmei), Lotusul şi Dzi-ul cu 3 ochi, ajută la ţinerea sub control a stresului şi conferă abilitatea de a face faţă mediului de la locul de muncă. Pentru purificarea spiritului, puteţi recita înainte de culcare, de 28 ori mantra: OM VAJRASATTVA HUM.
 
Mărgeaua Dzi „Vajra” cu Dintele Tigrului - combinaţia dintre Vajra (energia de purificare a Karmei) şi simbolul Dintelui Tigrului, formează un Dzi special pentru persoanele care se confruntă cu multe provocări. Îl poate ajuta pe cel care îl poartă să ia decizia cea mai bună şi să înlăture negativitatea din viaţa acestuia. Ajută la găsirea unor soluţii prin gândirea calmă şi raţională. Pentru purificarea spiritului, puteţi recita înainte de culcare, de 28 ori mantra: OM VAJRASATTVA HUM.
 
Mărgeaua Dzi „Pălăria” Dharmei – acest Dzi ajută la acceptarea mai uşor a tot ceea ce se întâmplă în viaţa celui care îl poartă. De asemenea îmbunătăţeşte calitatea vieţii!
 
 
Pentru că livrările se fac şi în România puteţi găsi şi achiziţiona aceste mărgele Dzi: Kingdom DZI sau Feng Shui Megamall
 
 
 
 
 
DISCLAIMER
 
Vă mulţumim pentru reacţiile pozitive pe care le primim zilnic de la voi în legătură cu tot ceea ce postăm pe www.amdaebak.ro. Ne dorim foarte mult ca aceste informaţii să vă fie de folos, de aceea vă încurajăm să împărţiţi cu persoanele dragi vouă aceste articole, mai ales pentru că încet încet formăm un grup cu oameni interesaţi de tot ceea ce înseamnă Feng Shui şi Paht Chee (astrologia chineză). Dacă doriţi să preluaţi articolele noastre de pe blog, puteţi da share pe Facebook sau dacă aveţi site/ blog vă recomandăm să ne contactaţi mai întâi pe adresa de mail alexa@amdaebak.ro pentru acordul scris al echipei noastre. Toate aceste articole se află sub proprietatea intelectuală a site-ului www.amdaebak.ro. Vă aşteptăm cu mult drag să ne citiţi, echipa AMdaebak!
 
 
 
 
 
Secretul acestor mărgele Dzi stă în simbolurile care se regăsesc pe aceste agate

A&M